top of page
Piilopirtti-11.jpg

PIILOPIRTIN TARINA

Danskan tilan (Piilopirtin maat) oli aikanaan ostanut vanha Heikki Hannus 1900-luvun alkupuolella Ala-Hannuksen tilaan. Tilalla oli kaupparakennus ja tilan maat toimivat laidunmaana, jokirannassa laidunsivat lehmät ja nuori karja. Danskan tilaa myös viljeltiin normaaliin tapaan, ensin viljaa sitten perunaa.

Rapukämppä, se pieni mökki jokirannassa, valmistui ensimmäisenä rakennuksena Hannuksen Piilopirtin maille. Piilopirtin isäntä, nykyinen Heikki Hannus, ravusti Tyrnäväjoesta rapuja Oulun kaupungin ravintoloille ja useat asiakkaat löysivät tiensä Tyrnävälle rapuja ostamaan.

Rapukämpästä muodostui vuosiksi kesänviettopaikka koko perheelle ja ystäville. Jokirannasta näkyi tielle vain mökin piippu: "no Piilopirttihän se on", sanoi Laukkasen Maire.

Mökki sai samaan pihapiiriin saunan, aitan, grillikatoksen, mökin laajennusosan ja ensimmäinen savusaunakin valmistui.

Jo vuonna 1996 ensimmäiset asiakkaat vierailivat tässä samaisessa pihapiirissä: ruokailivat, kokoustivat ja harjoittivat villisian metsästystä.

EU:n myötä vuonna 1998 oli mahdollisuus maatalouden liitännäiselinkeinona rakentaa ensimmäinen majoitus-kokousmökki (Vihreä mökki) asiakaskäyttöön, nyt rakennus valmistui ylemmäs jokitörmälle ja näkyi jo kokonaisuudessaan tielle asti. Vihreän mökin viereen valmistui Vihreä sauna (1999).

2000-luvulle astuttuessa oli päämäärä jo selvä, tiloja tarvitaan lisää: Päärakennus (2001), iso majoitusaitta (2003), Aitta-Baari (2006) ja Uusi sauna (2012). Pienempiä rakennuksia rakennettiin aina isompien rakennushankkeiden välissä.

Nykyisin Piilopirtti käsittää toistakymmentä erilaista rakennusta ja tiloissamme voi majoittua, juhlia, saunoa sekä viettää aikaa kokoustaen ja kouluttautuen yön yli maaseudun rauhassa.

PIILOPIRTIN POPPOO

Tervetuloa tutustumaan meihin ja Piilopirtin palveluihin.

PIRKKO

Kyökkikoordinaattori

Keittiössä tapahtuu, kun Pirkko on paikalla eikä vieraiden tarvitse koskaan jäädä tyhjin suin. Kun kattilat eivät porise, sähköpostit suhisevat Pirkon vastatessa asiakkaiden kyselyihin. Saunoja lukuunottamatta Piilopirtillä ei ole asiaa, jota Pirkko ei hoitaisi.

HEIKKI

Saunamajuri

Saunat lämpeävät ja löylyt ovat pehmeät, kun Heikki on paikalla. Jos Heikkiä ei näy saunalla, on hän hoitamassa juoksevia asioita tai jututtamassa vieraita.

BERTTA

Lempeä vahtikoira

Bertta on iso ja lempeä koiramme, joka yleensä kulkee vapaasti Piilopirtin mailla vieraitamme tervehtien. Tykkää rapsutuksista.

Meille on tärkeää, että te asiakkaana viihdytte Piilopirtillä.

Tervetuloa Piilopirtille! 

bottom of page